Bolster ❤️ journalistiek. We bouwen geavanceerde redactionele platforms voor online magazines, vakbladen, opiniesites en meer.

emfeat
Erasmus Magazine

Maak kennis met Perikles Journalism: boordevol toepassingen die je nodig hebt om mooie verhalen te vertellen en lezers te binden, van poreuze paywalls tot slimme dossiers.

Bij Bolster hebben we onze eigen ideeën over gebruikerservaring en online-strategie gecombineerd met steeds terugkerende wensen van redacties, om een websitesysteem te ontwikkelen voor professionele online magazines, vakbladen, nieuwssites en opinieplatforms.

Omdat we altijd werken aan nieuwe journalistieke websites, wordt het aantal toepassingen voortdurend uitgebreid. En hoewel we erop toezien dat elk platform een onderscheidende visuele identiteit heeft, delen deze websites een onderliggend raamwerk, opdat nieuwe ontwikkelingen eenvoudig ten goede kunnen komen aan alle websites die we maken.

Kenmerken

Perikles Journalism heeft een flinke lijst met toepassingen:

case-header-nieuwwij1

We maakten een podium voor zingeving en debat

Hét online magazine voor interreligieuze dialoog, met Perikles Journalism.

 • Mooie templates voor longread- en nieuwsartikelen
 • Meerdere betalingssystemen, van Blendle tot metered of poreuze paywall inclusief betalingsafhandeling
 • Ingebouwd advertentiesysteem voor gebruiksvriendelijke ads met Google Ads-fallback
 • Integratie met diverse nieuwsbrief- en CRM-systemen
 • Meerdere categorie- en dossiervarianten
 • Afzonderlijke personenmodule voor auteurs, beeldmakers en fotografen
 • Partnersysteem voor gesponsorde berichten en evenementen
 • Vacaturemodule voor een eigen job board

Verder nog van alles:

 • Een zelfgebouwd advertentiesysteem, om zelf ads te verkopen aan partners. Van grote banners bovenaan de site tot sticky advertenties in de zijbalk van een artikel. Met Google Ads-fallback, click tracking, van alles.
 • Partnersysteem. Laat partnerbedrijven en sponsoren accounts aanmaken, tegen betaling, en geef hen het recht om bijvoorbeeld Partnerberichten of evenementen te publiceren.
 • Verzamel gegevens en bouw je fanbase. Met slimme popovers en elegante formulieren werf je e-mailabonnees die je vervolgens kunt omzetten naar betalende lezers, leden of donateurs.
 • En nog veel meer. Van een vacaturesysteem tot uitgebreide auteurspagina’s. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Perikles Journalism is een fantastisch systeem. Prachtige vormgeving, uitgebreide mogelijkheden in het cms… elke dag ontdek ik nieuwe mogelijkheden.

Greco-Idema
Greco Idema (hoofdredacteur Nieuw Wij)

Vraag en antwoord

Wat ís Perikles Journalism nou, in een notendop?

Perikles is het platform, gebaseerd op WordPress, waarmee wij redactioneel geavanceerde websites bouwen, onderhouden en doorontwikkelen voor journalistieke organisaties. Maar er zit nog wel wat meer aan vast, zoals begeleiding op het gebied van techniek, webredactie en uitgeefstrategie.

Hoe verschilt dit nou van een leuk magazine-theme en een paar handige plugins?

Met een WordPress-theme van een paar tientjes kun je een aardige magazine-look krijgen, maar geen betalingssystemen, rijke dossierfunctie, geavanceerd personenbeheer, partnersysteem, custom-advertentieplatform, vacaturemodule of abonnementsfuncties. Op een paar essentiële plugins van betrouwbare partners na (zoals voor SEO en betalingsafhandeling) ontwikkelen we de designs, themes, templates en plugins allemaal in-house. We zorgen voor hosting, doorontwikkeling en strategische begeleiding.

Wat houdt de ontwikkeling van een Perikles Journalism-website in?

We maken een organisatie-eigen ontwerp, kiezen de juiste configuratie van functionaliteiten, bouwen dikwijls aanvullende functies of templates op maat, zorgen voor de juiste integraties met bijvoorbeeld CRM- en nieuwsbriefsystemen, en zorgen doorgaans ook voor de migratie van een vele jaargangen omspannend archief. We geven trainingen, begeleiden de redactie en/of uitgever met een vernieuwing van uitgeefstrategie en informatie-architectuur, regelen de hosting en zorgen voor onderhoud.

OK, veel maatwerk dus. Kan een ander bureau dat niet ook?

Bolster focust op redactioneel geavanceerde websites voor journalistieke en maatschappelijke organisaties. We maken een platforms waar al aan 1001 dingen is gedacht – als je een journalistieke website wil, heb je met Perikles Journalism een flinke voorsprong – en die houd je.

Krijg ik met Perikles Journalism wel een uniek platform?

Jazeker – je krijgt een stevige basis qua backend en CMS – en aan de voorkant hanteren we beproefde uitgangspunten als het gaat om de presentatie van artikelen, dossiers, de zoekfunctie, enzovoorts. Elke site krijgt een unieke visuele identiteit, maar wat belangrijker is: Perikles Journalism is de basis, maar waar nodig en zinvol kunnen we altijd maatwerk leveren – sterker nog, daar kom je qua budget eerder aan toe omdat de basis al zo snel staat.

Wie is jullie doelgroep?

Perikles Journalism is een professioneel platform voor professionele redacties. Dit zijn onafhankelijke nieuwsmedia, papieren en/of digitale magazines verbonden aan uitgeverijen, freelancerscollectieven, nonprofits, regionale of lokale omroepen, enzovoorts.

Strategische begeleiding

Toch is Perikles Journalism méér dan een bak techniek. Bolster fungeert als een strategisch partner: we adviseren over content- en uitgeefstrategie, ontwikkelen zelfstandig nieuwe toepassingen, geven trainingen en organiseren meetups over journalistieke vernieuwing.

Presentatie van Bolster-directeur Jaap Stronks bij Blendle Bron: twitter.com

Meer weten?

We geven graag een demonstratie van Perikles, of lichten de mogelijkheden telefonisch toe – neem gerust contact op. Ook is het mogelijk om via onderstaand formulier op de hoogte te blijven van Perikles Journalism.

Blijf op de hoogte van Perikles Journalism:

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.