Hét CMS voor magazines & media

Nieuw: Perikles Journalism

logos@2x
Heeft je redactie een betere website nodig? Bolster introduceert Perikles Journalism. Gebaseerd op WordPress.
logos2

Geef je online-magazine het professionele platform dat het verdient.

Bij Bolster hebben we onze eigen ideeën over gebruikerservaring en online-strategie gecombineerd met steeds terugkerende wensen van redacties, om een websitesysteem te ontwikkelen voor professionele online magazines, vakbladen, nieuwssites en opinieplatforms.

Maak kennis met Perikles Journalism: boordevol toepassingen die je nodig hebt om mooie verhalen te vertellen en lezers te binden, van poreuze paywalls tot slimme dossiers.

perikles
7b93b4ee-3662-4754-9271-1f742f24314b

Voorbeeld: Investico, platform voor onderzoeksjournalistiek

Bekijk bijvoorbeeld eens Investico, het collectief onderzoeksjournalisten dat werkt voor en met FD, De Groene Amsterdammer en Trouw. We maakten niet alleen een geavanceerde journalistieke site vol longreads, dossiers en achtergronden, maar vernieuwden ook logo en huisstijl. Uiteraard migreerden we ook het websitearchief naar de nieuwe stek. Zie platform-investico.nl.

 
Perikles Journalism biedt vele geavanceerde features out of the box. Zoals daar zijn:
 
20170501-templates

Prachtige templates

Natuurlijk moeten artikelen perfect leesbaar zijn op elk schermformaat. Van de juiste kopgrootte tot de ideale regellengte, van zelfgebouwde sociale media-deelbuttons tot auteursprofielen: Perikles is gemaakt om artikelen het best tot hun recht te laten komen.

20170501-spot-paywall

Poreuze paywalls

Verdien geld met exclusieve content voor betalende leden - terwijl de artikelen gedeeld via sociale media openbaar toegankelijk zijn.

20170501-rijkgevulde-artikelen

Rijk gevulde artikelen

Teksten, tussenkopjes en plaatjes is niet genoeg. Elegante streamers en citaten, responsive embed-opties, gallery's, gerelateerde artikelen, uitgelichte pagina's en dossiers: Perikles heeft het allemaal.

20170501-spot-blendle

Blendle & donaties

Inkomsten verwerven kan op méér manieren dan een paywall. Een donatiemodule met iDeal-ondersteuning is er ook, en aan Blendle-integratie voor individuele verkoop van artikelen wordt gewerkt.

20170501-search

Goede search

Van filterbare zoekresultaten tot suggesties-terwijl-je-typt: we vervangen de gebrekkige standaard-zoekfunctie van WordPress door een professionele zoekmachine op basis van Elastic Search.

20170501-auteur

Alles voor auteurs

Zeker als je met incidentele (gast-) schrijvers werkt is het belangrijk dat auteurs goed zichtbaar zijn. Perikles Journalism voorziet in de mogelijkheid van meerdere auteurs per artikel en biedt rijk opgemaakte auteurspagina's.

20170501-socialn

Sociale media-ondersteuning

Van zelfgebouwde share buttons tot handige previews van hoe artikelen er op Facebook uit komen te zien: de Perikles Journalism-sites zijn perfect voorbereid op sociale media.

20170501-email

Nieuwsbrieven met spierballen

E-mailnieuwsbrieven zijn onmisbaar om bereik en betrokkenheid op te bouwen - en die te verzilveren door abonnees in donateurs en betalende lezers te converteren. Perikles Journalism integreert met diverse nieuwsbriefsystemen, en voor Mailchimp hebben we extra uitgebreide ondersteuning met professionele templates.

En dat alles met de expertise van Bolster.

Bolster ❤️ journalistiek. We geven trainingen online-journalistiek, doen grote contentmigraties, koppelen abonnementsystemen aan website-backends, ontwikkelen Mailchimp-templates voor redacties en zijn mede-initiatiefnemers van opinieplatforms, podcasts en nieuwe uitgeefmodellen.

We bouwen dus niet alleen goeie sites, we zorgen ook voor de hosting, initiëren zelf doorontwikkeling en helpen met uitgeefstrategie. Zodat redacties toe komen aan de inhoud.

IMG_0408
 
NieuwWij.nl is een van de online-magazines die met Perikles Journalism zijn uitgerust. Bekijk de casepagina of lees wat hoofdredacteur Greco Idema erover te zeggen heeft:
 
Schermafdruk 2017-05-01 14.16.06Greco IdemaHoofdredacteur NieuwWij.nlPerikles Journalism is een fantastisch systeem. Prachtige vormgeving, uitgebreide mogelijkheden in het cms... elke dag ontdek ik weer nieuwe mogelijkheden. Ik kan niet meer zonder. Heel bijzonder dat Bureau Bolster een echte sparring partner is. Spannend wat ze allemaal nog gaan ontwikkelen de komende jaren.
Er is ruimte voor een beperkt aantal nieuwe platforms in 2017. Geïnteresseerden worden via de speciale nieuwsbrief op de hoogte gehouden: Ja, houd me op de hoogte