Een krachtig WordPress-framework voor journalistieke en maatschappelijke organisaties

Perikles

 
Alle premium functies die een professionele website nodig heeft, ingebouwd in het beste open source CMS ter wereld
wp-html5-css3-logos

Heb je een redactioneel geavanceerde website nodig voor onder meer nieuws, longreads, actiepagina's en slimme integraties?

Dan is het tijd voor Perikles: een websitesysteem dat het gebruiksvriendelijke WordPress uitbouwt met vele geavanceerde functies.

Speciaal voor organisaties die midden in de samenleving staan: van De Fietsersbond tot Stedelijk Museum, van PvdA tot Young & United: we mochten al veel organisaties uitrusten met een fijne Perikles-website.

Interesse? Bekijk dit overzicht van belangrijkste kenmerken, en neem gerust contact op voor meer informatie.

stoutjesdijk
Speciaal voor journalistieke organisaties is er nu Perikles Journalism. Check Perikles Journalism
Eeva LiukkuEeva LiukkuHoofdredacteur Vers Beton“Sinds mei 2015 zijn we volledig overgaan op het Perikles-systeem dat Bolster heeft ontwikkeld voor WordPress. Voor ons heeft dit systeem in één keer veel wensen ingewilligd. De opvallendste vooruitgang is de flexibiliteit van de homepage, deze kunnen we als redactie nu helemaal zelf vullen en inrichten. Ook biedt Perikles meer mogelijkheden om een visueel aantrekkelijk artikel op te maken, daar zijn onze eindredacteuren én beeldmakers erg blij mee. We werken aan Vers Beton met een grote groep redacteuren. Door de gebruiksvriendelijkheid van Perikles is het overstappen voor iedereen zonder problemen verlopen.”
fietsersbond artikelpagina

Met Perikles maken we websites die gebruiksvriendelijk, mooi en responsive zijn.

De websites bevatten uitgebreide redactionele mogelijkheden, en uiteraard een goede integratie met sociale media - inclusief Whatsapp), nieuwsbrieven en CRM-systemen.

En dat alles natuurlijk responsive - we bouwen websites mobile-first, maar steken graag ook extra aandacht aan een uitstekende gebruikerservaring op grotere schermen.

Responsive

Mooi op elk apparaat

Je gebruikers verdienen op alle soorten apparaten een vlekkenloze ervaring. De websites die op Perikles draaien doen het perfect op elk formaat, probeer het zelf met onze cases.

Voorpagina

Modulaire voorpagina

De voorpagina is een blokkendoos. Hij is opgebouwd uit dynamische en herschikbare blokken: of je nu statische content, een lijst met nieuwsberichten of een pagina wil uitlichten: het is een fluitje van een cent.

Snel mooie pagina's inrichten

Pagina's en artikelen bouw je zelf op met handige contentblokken. Naast tekst en afbeeldingen kun je ook kiezen voor grote citaten, gerelateerde artikelen, video's, HTML5-grafieken, gallery's en nog véél meer.

Contentblokken

Handige widgets & sidebars

Net als op de voorpagina kun je naast of onder artikelen eenvoudig gerelateerde content, formulieren of call to action-blokken plaatsen.

erasmus artikel iphone

Altijd speciale aandacht voor een goede leeservaring

Bolster werkt veel voor journalistieke en maatschappelijke organisaties die mooie verhalen vertellen.

Daarom besteden we speciale aandacht aan het gebruik van meerdere soorten tussenkoppen, uitgelichte citaten, illustraties en afbeeldingen met onderschriften en creative commons-ondersteuning en nog veel meer.

wieneke-crop-300×300Wieneke GunnewegHoofdredacteur Erasmus Magazine“EM heeft voor Bolster gekozen, omdat we op zoek waren naar een partner om samen de nieuwe strategie van EM mee vorm te geven. Bolster heeft zowel de whizzkids in huis die een goede site kunnen bouwen, als kennis van online strategie om te zorgen dat we onze lezers ook bereiken. Bovendien is het een bureau dat net als EM een warm hart heeft voor alles wat er in Rotterdam gebeurt binnen en buiten de universitaire wereld.”
privacy

Privacy-vriendelijk

Perikles is out of the box al privacy-vriendelijk dankzij de slimme social media-knoppen zonder trackingcodes en versleutelde opslag van persoonsgegevens. Lees hier meer over onze privacy-features.

Formulieren

Formulieren met spierballen

Een succesvolle website kan niet zonder formulieren. Van contactformulieren tot nieuwsbriefinschrijvingen, van polls tot enquêtes: het kan allemaal (en een koppeling met je CRM- of nieuwsbriefsysteem is in een handomdraai geregeld).

Benieuwd of Perikles wat voor jouw organisatie is? Neem contact op voor meer informatie
Personen & auteurs

Personen & auteurs

Met de Personen-module beheer je de identiteiten van iedereen die op de website moet worden vermeld. Dat kunnen WordPress-gebruikers zijn, maar ook zelf ingevoerde personen die als redacteur, woordvoerder of fotograaf aan artikelen kunnen worden gekoppeld.

Zoeken

Een échte zoekfunctie

De standaard ingebouwde zoekfunctie van een CMS WordPress voldoet niet. Perikles is daarom voorzien van een zelfgebouwde zoekmachine op basis van Elastic Search, met resultaten-terwijl-je-typt, filterbare resultaten en méér.

europaper2

Poreuze paywalls & advertentiesystemen

Premium content voor betalende leden? Betaalde verhalen die wél leesbaar zijn als ze gedeeld worden via sociale media, maar met een handige popover die bezoekers verleidt om ook de portemonnee te trekken? Een ingebouwd advertentiesysteem voor gebruiksvriendelijke ads van vertrouwde partners? We bouwen veel journalistieke platforms met deze functies ingebouwd.

Priv

Word gevonden met betere SEO

Goede zoekmachine-optimalisatie staat of valt bij degelijke content, maar Perikles geeft je website een extra boost met handige meta-velden, strakke code en andere optimalisaties onder de motorkap.

Sociale media

Haalt alles uit sociale media

Voor bereik, interactie en betrokkenheid met je doelgroep zijn sociale media van groot belang, en Perikles is daarop ingericht met bijvoorbeeld deelknoppen (ook voor Whatsapp) en de mogelijkheid om precies in te stellen hoe de previews van je artikelen eruit zien als ze op sociale media wordt gedeeld.

iphone fnv 4-2

Een goede website heeft effect: hij informeert, overtuigt en converteert.

Het Perikles-systeem laat je niet alleen in een handomdraai mooie opiniestukken, longreads of nieuwsflitsen maken; het is net zo eenvoudig om met call to action-knoppen gebruikers tot actie aan te zetten.

Niet alleen kun je gebruikers zich laten inschrijven of berichten delen via sociale media; je kunt ook enquêtes afnemen of interactieve quizzen aanbieden.

Analyse

Analyse, strategie & ontwerp

We bouwen niet zomaar een website. We analyseren de oude website qua opbouw, inhoud & prestaties, en stellen samen een strategie op voor de nieuwe website, inclusief bredere online-strategie.

Hosting

Migratie, hosting & onderhoud

Naast het bouwen & inrichten van de website, nemen we ook andere zorgen uit handen. We houden de techniek up to date, bieden de beste backup-service en 24/7 support.

Jos KuikJos van KuikInnovatieImpuls Onderwijs“Voor de website van InnovatieImpuls Onderwijs heeft bureau Bolster in een half jaar een geheel nieuwe website ontwikkeld en gebouwd. Hierin combineerden zij een aantal elementen die voor ons belangrijk waren: webdesign en –ontwikkeling, alsmede het ontwerp van een communicatiestrategie en de ontwikkeling en herziening van content. Doordat Bolster dit alles in-house aanbiedt zijn de lijntjes kort en kunnen zij snel schakelen, en is het voor ons als opdrachtgever prettig werken. Ten slotte kijken zij met een frisse blik naar bestaande content; hun adviezen helpen enorm om daadwerkelijk een verbeterd product af te leveren. Wanneer je als organisatie je online-communicatie qua strategie, inhoud en techniek wil vernieuwen, kan ik Bolster van harte aanbevelen.”