Hier staan alle handleidingen voor lokale afdelingen van De Fietsersbond.

Klik op de naam van je afdeling om de handleiding te openen (of met je rechtermuisknop en ‘opslaan als’ om op te slaan).

Belangrijk: bestaande pagina wijzigen?

Het volgende staat niet in de handleiding, maar is wel goed om te weten. We hebben de inhoud van de bestaande artikelen en pagina’s overgezet naar de websites-in-aanbouw. Die content kun je vinden op een bewerkpagina helemaal onderin. Zie de afbeelding: dat is het roze gedeelte.

verhuide-content

De nieuwe website werkt echter met contentblokken en bouwt pagina’s dus op een andere manier op. Als je een bestaande pagina wil wijzigen en daarbij de nieuwe contentblokken wil gebruiken, moet je dus eerst een contentblok aanmaken (zie de groene pijl), een ‘text’-blok kiezen, en de inhoud uit het roze gearceerde gedeelte kopiëren en in het nieuwe veld plakken. Als je eenmaal op een pagina deze contentblokken gebruikt (dus een pagina opbouwt met elementen in het groene gedeelte), dan wordt de inhoud uit het roze gedeelte overschreven.
Als je bovenstaande uitleg te ingewikkeld vindt, dan kun je ook een wijziging alleen in de tekst die je in het roze gedeelte vindt doorvoeren. Of je kunt een nieuwe pagina aanmaken volgens de ‘nieuwe’ methode met de contentblokken (zoals uitgelegd in de handleiding) en de oude pagina verwijderen.

De handleidingen

Hieronder vind je de handleidingen. Let op: zoals gemaild staan er op pagina 3 en 4 een paar foutjes in (het verkeerde internetadres staat erin; iets verderop staan de juiste internetadressen wel vermeld).

Alle handleidingen