Erasmus Magazine kiest voor Bolster

Erasmus Magazine (EM), het onafhankelijke blad van de Rotterdamse Erasmus Universiteit, gaat vernieuwen.

En wij mogen helpen: Bolster wordt ingeschakeld voor de online-strategie, inclusief de ontwikkeling van een digitaal journalistiek platform.

Universiteitsblad gaat digital first

De komende jaren verlegt EM de koers flink: het medium gaat digital first. Hoewel het papieren blad een belangrijke ondersteunende rol blijft vervullen, zal het geleidelijk aan minder frequent verschijnen.

Het zwaartepunt verschuift naar ‘online’, met een geavanceerde journalistieke website, een aangepaste redactionele strategie, meer interactiviteit & multimedia, en een slimme inzet van nieuwsbrieven en sociale media. Echt wat voor ons, dachten wij, en EM was het daar gelukkig mee eens:

"EM heeft voor Bolster gekozen, omdat we op zoek waren naar een partner om samen de nieuwe strategie van EM mee vorm te geven. Bolster heeft zowel de whizzkids in huis die een goede site kunnen bouwen, als kennis van online strategie om te zorgen dat we onze lezers ook bereiken. Bovendien is het een bureau dat net als EM een warm hart heeft voor alles wat er in Rotterdam gebeurt binnen en buiten de universitaire wereld."

aldus Wieneke Gunneweg, hoofdredacteur van EM.

Momenteel zijn we hard aan het werk met de nieuwe website, die komend najaar live gaat. Die baseren we wederom op WordPress en ons eigen Bolster-framework, dat een hele hoop aan tools & functies heeft ingebouwd waarmee we geavanceerde websites kunnen maken voor maatschappelijke en journalistieke organisaties.

Bolster <3 universiteitsjournalistiek

Voor Bolster betekent deze mooie opdracht een terugkeer naar onze roots: zo’n tien jaar geleden bouwde ikzelf voor het Nijmeegse universiteitsblad Vox al Voxintro.nl, dat daarmee het eerste universiteitsblad was in Nederland met een modern, interactief WordPress-weblogsysteem.

Ook bewaar ik mooie herinneringen aan mijn tijd als hoofdredacteur van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad, dat ik vervolgens ook aan hun eerste WordPress-site heb geholpen. (En wie weet zijn er zelfs nog mensen die zich studentenweblog Berry & Berrie kunnen herinneren…)

Bovendien hebben we als partner van Vers Beton (zie de case-pagina) al mooie stappen gezet in de vernieuwing van (Rotterdamse) journalistiek, en daar gaan we graag mee verder voor EM. Ben je ook benieuwd wat hier uit gaat komen? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief, onderaan deze pagina.

Helemaal uitgelezen? Delen maar!