Het is tijd voor een samenhangende aanpak van al je online-activiteiten.

Online-strategie

 
Is jouw organisatie ook toe aan een online vernieuwingsslag?
 

Het zwaartepunt van communicatie, campagnes verschuift naar het internet. Meerdere afdelingen moeten gezamenlijk websites, sociale media en e-mail inzetten op samenhangende wijze.

Bolster is een strategisch bureau dat organisaties helpt bij de vernieuwing van communicatie en betrokkenheid. We maken bijvoorbeeld concrete contentrubrieken, geven trainingen online-communicatie & sociale media of werken een functioneel ontwerp & programma van eisen voor een te vernieuwen website uit.

jaap-in-actie
Infodoc

Strategisch plan

Moet de veranderende communicatiestrategie nog naar 'online' worden doorvertaald? Zijn websites en kanalen versnipperd? Wij helpen met een online strategie, waarbij de kanalen elkaar versterken en ondersteunen.

Education

Trainingen & Sessies

Bolster helpt in sessies en trainingen met uitvoerbare plannen lijn en structuur aanbrengen in doelstellingen, doelgroepen, contentorganisatie, communicatiestromen, online-infrastructuur en werkprocessen.

Beatrate

Online strategie in een veranderende omgeving

Met kwartaalmeetings kijken we mee hoe we online kanalen beter kunnen inzetten op basis van de statistieken, dashboards en a/b-tests.

Niels LangeNiels Langeministerie van ocwIn dik een jaar tijd is de website uitgebouwd tot een goed lopende site & weblog met ruim drieduizend nieuwsbriefabonnees. Dit was zonder de inhoudelijke betrokkenheid, servicegerichtheid én de scherpe adviezen van Jaap niet gelukt. Ik kan Bolster dan ook van harte aanbevelen voor strategische online communicatie en campagnes.
Bill

Programma van eisen

Wij stellen PvE's op volgens heldere richtlijnen. We weten wat er speelt op online vlak, én kennen de problemen en uitdagingen van maatschappelijke organisaties. We leveren een plan op die alle eisen voor zowel de organisatie als doelgroepen

Teammates

User Stories

User Stories stellen we op om helder te krijgen wat er nodig is bij het vertalen van het Programma van Eisen. Een gebruiker moet op de site bijvoorbeeld kunnen doneren. Of een gebruiker moet online goed kunnen zoeken in het archief van 3000+ blogartikelen.

Babeltower

Betrokkenheidsmodellen

Betrokkenheid organiseer je in gradaties. Bezoekers worden Facebook-fans en nieuwsbriefabonnees of doneren eenmalig; bestaande leden, abonnees en donateurs worden actieve ambassadeurs.

Een schat aan ervaring op het gebied van online-strategie

Bolster bestaat uit doeners én denkers. Zo gaf directeur Jaap Stronks zelfstandig online-strateeg (al wordt-ie soms ook wel 'social media-expert' genoemd, zoals onlangs bij EenVandaag) sinds 2006 honderden trainingen online-strategie, -communicatie en -journalistiek aan vele organisaties, en schreef hij vele online-strategieplannen en programma's van eisen voor grote websites.

Hoe wij online campagnes organiseren? Meer over online campagnes

Onze ervaring

Bolster werkt voor toonaangevende organisaties die midden in de samenleving staan. Dat zijn vaak maatschappelijke organisaties, maar ook bijvoorbeeld overheden of bedrijven die aan maatschappelijk relevante projecten werken. We werken voor clubs als PvdA, FNV, Amnesty International, Kennisland en het Ministerie van OCW.

VBxBolster-1

Hybride bureau

Goede content en communicatie gaan niet zonder een puik CMS. Sociale media gaan niet zonder e-mailnieuwsbrieven voor duurzame betrokkenheid. En een bureau dat goed kan uitvoeren moet ook kennis overdragen. Bolster is dan ook een hybride bureau: bekijk wat we doen op het gebied van , online marketing en webontwikkeling.

Meer weten over wat Bolster voor je organisatie kan betekenen? Neem contact op