Wat & hoe

Wil je prachtige verhalen vertellen en flitsende campagnes voeren? Events organiseren, leden werven, petities optuigen, fondsen werven, het publiek overtuigen?

Bolster bedenkt, ontwerpt en bouwt platforms voor innovatieve campagnes in opdracht van maatschappelijke organisaties die de wereld vooruit willen helpen, van GroenLinks tot Young & United.

We ontwikkelen campagneplatforms op maat op basis van de modernste technieken en frameworks, inclusief applicaties voor petities en donaties. We zorgen voor de juiste integraties met betalingsplatforms en e-mailsystemen, ontwerpen customer journeys tot de e-mailtemplates aan toe, zorgen voor slimme koppelingen met sociale media, en werken mee aan de campagnestrategie.

Mobile-2x

Wij wilden een goed platform waar we de modernste technieken voor konden inzetten – aan vóór- en achterkant. Voor de landelijke verkiezingscampagne-website van GroenLinks begonnen we daarom aan Wings, een headless CMS-as-a-service waarmee we moderne webapplicaties kunnen maken.

Zo maken we GroenLinks-campagnesites of mooie verhalen voor Young & United graag met Gatsby.js, maar andere frontend-frameworks zijn net zo goed inzetbaar. En met ingebouwde integraties met onder meer Mailchimp, Stripe en the Action Network kun je krachtige campagnes lanceren.

Kenmerken van Wings

iPhone-petition-2x

Een aantal kenmerken op een rij:

Een headless CMS

Wings is vanaf de grond af opgebouwd om een veelzijdig headless CMS te zijn: je kunt er elk frontend-framework tegenaan gooien. Ook publicatie in mobiele apps of voor ons part luidsprekers op je keukentafel is mogelijk. Elke contentwijziging zorgt automatisch voor een nieuwe deploy van een statische site, die razendsnel laadt – want er komt geen Mysql-database bij kijken.

Ingebouwde modules voor petities en events

Met name de event-aanmelding en petitie-module zijn ver uitgebreid. Zo is er een eigen ingebouwde bevestigingsflow van e-mailadressen via zelf-instelbare bevestigingsmails, en kun je zelf configureren in welke Mailchimp-lijst ondertekenaars terecht moeten komen vier de mails die erná moeten komen.

Strakke frontends & snelle ontwikkeling

We zorgen desalniettemin voor een goede integratie met frontend-frameworks en website-hosts waar wij graag mee werken, zoals Gatsby.js en Netlify. Ook hebben we onze eigen voorkeuren voor contentpresentatie en layout van bijvoorbeeld petities gebruikt in een systeem waarmee  we razendsnel nieuwe platforms kunnen maken (zie deze demo). Binnen 24 uur een geavanceerde petitie met custom design op je eigen domein? No problem.

Ondersteuning voor Mailchimp e.a.

We hebben ingebouwde ondersteuning voor Mailchimp en The Action Network, maar koppelen graag andere systemen aan onze API’s.

Rijke contenttypen

Veel ondersteuning voor rijke contenttypen zoals video-autoplay, slideshows, grafieken via chart.js en nog veel meer.

Meertalig out of the box

Standaard is Wings meertalig. Creëer gewoon pagina’s in een andere taal, stel de taal in, en er verschijnt een vertaalswitch. Die bovendien gokt welke taal de gebruiker prefereert op basis van de ingestelde taal in de browser.

Meer weten?

Op deze Wings-demo-site is alvast een voorproefje te vinden – al wordt hiermee vooral onze veelzijdige frontend gedemonstreerd. Met nieuwe landelijke en Europese campagnes in het verschiet zullen we binnenkort meer informatie kunnen geven. Lees ook gerust de aankondigingsblogpost: Announcing Wings.

Of abonneer je op onze nieuwsbrief: