Design, techniek en strategie voor landelijke Fietsersbond en 56 afdelingen

Vernieuwing Fietsersbond.nl

Fietsersbond-website

Het grootste project van Bolster tot op heden: de digitale transformatie van De Fietsersbond.

Bijna 1,5 miljoen database-records, 46 duizend websitegebruikers, 24.768 pagina’s & mediabestanden, 2 landelijke sites en 56 afdelingssites. We verruilden Drupal voor WordPress Multisite, OpenID voor OAuth2.0 en een Drupal-forum voor Discourse. We tekenden voor strategie, design, backend, frontend en hosting. Het resultaat:

Het nieuwe Fietsersbond.nl, op een iPad

Contentherziening

De website bevat een gigantische hoeveelheid content. De informatie-architectuur moest worden herzien, en er moesten nieuwe manieren gevonden worden om pagina’s aan elkaar te verknopen.

We zorgden dan ook voor verschillende manieren waarop zowel binnen als buiten artikelen gerelateerde informatie kan worden aangeboden. Naast categorie├źn gebruiken we bijvoorbeeld dossiers: hybride contenttypen die zowel statische pagina zijn als een soort categorie waar artikelen aan zijn te relateren. Zo is de Bakfiets een statische pagina met dochterpagina’s, maar ook een term waar nieuwsberichten aan gekoppeld zijn.

Bakfietsen. Serieus handig.

Uiteraard kregen ook de 56 afdelingen een eigen onderkomen, zoals Zwolle:

Fietsersbond Zwolle

Uiteraard is de site volledig responsive. Een mobiel kiekje:

We hebben extra aandacht besteed aan diverse blokken met uitgelichte content die gebruikers verleiden om eens elders op de website een kijkje te nemen:

Verder hebben we vooral ook achter veel dingen op een nieuwe manier geregeld, waarvan ook toekomstige projecten kunnen profiteren. We maakten een deployment-setup bestaande uit een dedicated MySQL-cluster, een dedicated Elasticsearch-cluster en een dedicated Redis-cluster.

Nou, toen we dat allemaal af hadden, kregen we gelukkig taart. Hoera!

Nou, check de site vooral op Fietsersbond.nl. En wil je ook zo’n site, neem dan contact op.