Met multisite-systeem voor lokale afdelingen

Online platform Jonge Socialisten

Een uitgebreid online-platform met nieuws, agenda-items, standpunten en actiepagina’s – en niet voor één organisatie, maar ook voor een heel zwikje lokale afdelingen.

Dat maakten we voor JS in de PvdA, ook bekend als de Jonge Socialisten.

JS.nl

Alle veertien afdelingen hebben een op zich volledig zelfstandige website, grotendeels onafhankelijk van de landelijke site. Maar het feit dat deze vijftien sites in een gezamenlijk netwerk zijn ondergebracht biedt veel voordelen, nog los van gezamenlijke hosting, onderhoud en doorontwikkeling.

De ruimte in de sidebar naast nieuwsberichten bijvoorbeeld is ‘netwerkbreed’: de landelijke organisatie bepaalt wat daar komt te staan, in dit geval een oproep om lid te worden.

De 'widgetruimte' rechtsbovenin is voor alle websites gelijk

De website laat ook goed zien dat WordPress hard op weg is om ook voor grotere organisatiewebsites het dominante platform te worden. Dat gold al voor journalistieke websites zoals we die voor Vers Beton en Erasmus Magazine maakten, maar ook voor maatschappelijke organisaties is WordPress nu het dominante platform aan het worden (dat gaan we in 2016 merken, beloven we vast.)

IMG_3339-300×300Martijn OttenBestuurslid Jonge Socialisten“Bolster is een modern bedrijf voor als je een moderne website wilt laten maken. Ze bouwen gebruiksvriendelijke websites die slim zijn vormgegeven en goed geïntegreerd zijn met sociale media. Ook denken ze goed met je mee over de communicatiestrategie en andere slimme manieren om jouw organisatie onder de aandacht te brengen. Daarnaast is de interne communicatie goed opgezet, zodat je gedurende het hele proces mee kunt denken en mee kunt kijken met de ontwikkeling van jouw nieuwe website.”
Read also