Een van de beste opinieplatforms van Nederland

Herontwikkeling NieuwWij.nl

Met trots presenteren we het nieuwe Nieuw Wij: hét platform voor verdieping en bezinning – en een van de eerste websites gebaseerd op ons vernieuwde Perikles Journalism-systeem.

Nieuw Wij is al jaren een juweeltje in het online-opinielandschap. Je vindt er een uitermate verfrissend geluid: vaak religieus geïnspireerd, progressief en humanistisch.

NieuwWij.nl.
Het vernieuwde NieuwWij.nl.

Zoals de website zelf vermeldt:

“Hoe ziet een samenleving eruit waarin alle Nederlanders zich thuis kunnen voelen, ongeacht hun verschil in afkomst en levensovertuiging? Welke ingrediënten horen in een ‘nieuw wij’ dat mensen met elkaar verbindt en onderlinge verschillen vruchtbaar maakt?”

NieuwWij.nl is ook een van de eerste websites die we maakten met Perikles Journalism, ons op WordPress gebaseerde websitesysteem voor redactioneel geavanceerde online-magazines, nieuwssites en opinieplatforms.

Perikles Journalism biedt alles wat online-magazines nodig hebben: van poreuze paywalls tot geavanceerde dossiers, van een uitgebreid auteurs-systeem tot sociale media-integratie.

NieuwWij.nl in verschillende schermen
Uiteraard met een uitgekiend responsive design

Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen: zo heeft de site een sticky navigatiemenu, dat op artikelpagina’s voornamelijk plaats biedt aan sociale media-buttons.

De sociale media-buttons in actie

NieuwWij is ook de eerste website die we hebben ontwikkeld met onze eigen agendamodule – bestaande plugins zijn overigens of te simplistisch, ofwel te bloated, en vooral niet zo flexibel als we zouden willen. Onze agendafunctie heeft ondersteuning voor meerdaagse evenementen, locaties met Google Maps-koppeling, en de mogelijkheid om agenda-items op diverse plekken op de website uit te lichten, zowel afzonderlijk als in lijsten. De agendapagina zelf toont een eenvoudig overzicht:

En als uitgelichte inhoud:

Uitgelichte inhoud
Uitgelichte inhoud

Perikles Journalism biedt echter nog veel meer: uitgebreide auteurpagina’s, een ingebouwde advertentiemodule, longreadtemplates, sociale media-integratie en nog veel meer.

We gebruiken Perikles Journalism voor verschillende redactionele platforms die in voorbereiding zijn. Binnenkort is er weer nieuwe ruimte voor organisaties met interesse in een dergelijk redactioneel geavanceerd platform; potentiële gegadigden kunnen zich aanmelden via een speciale e-mailnieuwsbrief. Lees hier meer over Perikles Journalism.

Meer weten over Perikles Journalism?Lees verder