Hoe ontsluit je 5 jaar aan praktijkkennis digitaal?

InnovatieImpuls Onderwijs

Hoe kunnen we de opbrengsten en resultaten van 5 jaar aan onderwijs-experimenten online presenteren en verspreiden?

Dat was de uitdaging van een flinke klus voor InnovatieImpuls Onderwijs, een programma van Kennisland & CAOP in opdracht van het Ministerie van OCW. Het resultaat: de gehele vernieuwing van de website www.innovatieimpulsonderwijs.nl, gemaakt in ons Perikles-framework.

Focus op gebruikers

Om de kennis over onderwijsexperimenten op een zo goed mogelijke manier te ontsluiten, moesten we niet alleen met content en webdesign aan de slag – het was natuurlijk ook noodzakelijk om met de doelgroep in gesprek te gaan.

We organiseerden meerdere sessies waarin we met onderwijsprofessionals in gesprek gingen, die inhoudelijke input konden leveren en tevens de website konden testen, waarop wij verbeteringen konden doorvoeren. Een fotoverslag:

  • iio-sessie
  • iio-sessie
  • iio-sessie

Honderden pagina's herzien

Bolster verwerkte honderden nieuws- en informatiepagina’s van de oude website, en zette alles op een nieuwe plek. Ook ontwikkelden we nieuwe content, schreven we nieuwsberichten en ontwierpen we handige manieren om de vele lessen en ontwikkelde kennis op een overzichtelijke wijze te ontsluiten – onder meer door een nieuwe taxonomie te introduceren van thema’s, categorieën en trefwoorden.

taxonomie
Stukje taxonomie naar de mensen toe. Screenshot van de IIO-nieuwspagina

En wat vond de klant ervan?

Nou, dit dus:

Jos KuikJos van KuikInnovatieImpuls Onderwijs“Voor de website van InnovatieImpuls Onderwijs heeft bureau Bolster in een half jaar een geheel nieuwe website ontwikkeld en gebouwd. Hierin combineerden zij een aantal elementen die voor ons belangrijk waren: webdesign en –ontwikkeling, alsmede het ontwerp van een communicatiestrategie en de ontwikkeling en herziening van content. Daarnaast hebben zij alle bestaande content van de oude website herzien en overgezet naar de nieuwe site. Doordat Bolster dit alles in-house aanbiedt zijn de lijntjes kort en kunnen zij snel schakelen, en is het voor ons als opdrachtgever prettig werken. Ten slotte kijken zij met een frisse blik naar bestaande content; hun adviezen helpen enorm om daadwerkelijk een verbeterd product af te leveren. Wanneer je als organisatie je online-communicatie qua strategie, inhoud en techniek wil vernieuwen, kan ik Bolster van harte aanbevelen.”

Foto van Jos van Kuik door Giorgos Gripeos. (CC)

Meer zien?Bekijk de sitenaar innovatieimpulsonderwijs.nl

Meer weten?

Laat van je horenBenieuwd wat we voor jouw organisatie zouden kunnen betekenen?Naar de contactpagina