Een strak & veelzijdig journalistiek platform

Online platform Erasmus Magazine

Voor het universiteitsblad van de Erasmus Universiteit Rotterdam ontwikkelden we een nieuwe website & online-strategie.

Voor het nieuwe erasmusmagazine.nl hebben we duizenden oude artikelen gemigreerd, de nieuwe huisstijl vertaald naar een strak webdesign, en een uitgebreide redactionele toolkit geïnstalleerd waar de redactie alle kanten mee uit kan.

Ook zorgen we voor strategische begeleiding van de transitie die het magazine doormaakt: het aantal print-edities zal dalen, terwijl het journalistieke zwaartepunt naar online verschuift. De hoofdredacteur op erasmusmagazine.nl over de vernieuwingsslag:

Schermafdruk 2015-09-03 11.51.51Wieneke GunnewegHoofdredacteur EM“EM heeft voor Bolster gekozen, omdat we op zoek waren naar een partner om samen de nieuwe strategie van EM mee vorm te geven. Bolster heeft zowel de whizzkids in huis die een goede site kunnen bouwen, als kennis van online strategie om te zorgen dat we onze lezers ook bereiken. Bovendien is het een bureau dat net als EM een warm hart heeft voor alles wat er in Rotterdam gebeurt binnen en buiten de universitaire wereld.”

We zijn ook trots op de dossiers, waar de redactie overzichtspagina’s kan maken van grotere verhalen die bestaan uit bundelingen van artikelen. Van de Eurekaweek tot een plagiaatzaak: veel nieuwsverhalen kun je het beste vertellen door ordentelijke clusters van artikelen te bouwen.

dossierpagina op erasmusmagazine.nl
Een voorbeeld van een dossierpagina. Die vind je trouwens hier.

Bekijk de hele site op erasmusmagazine.nl.