26 ontwerpers dromen hardop over een betere wereld

Dream Out Loud

Het Stedelijk Museum Amsterdam vroeg Bolster om een interactief online-platform te ontwerpen en bouwen voor Dream Out Loud, een tentoonstelling die het werk van 26 maatschappelijk geëngageerde ontwerpers exposeert.

Het startpunt was een strategische uitdaging: de website moet in staat zijn de traditionele papieren catalogus te vervangen én te ontstijgen. Met ruimte voor essays, fotografie, achtergronden en interactieve elementen – en dat alles in een modern webdesign doch binnen de Stedelijk-huisstijl. Het resultaat is dreamoutloud.stedelijk.nl.

Met bijvoorbeeld zoombare, interactieve hogeresolutie-foto’s van de studio’s en ateliers van de 26 ontwerpers:

Pagina van Patrick Kruithof
Een gifje van de pagina van Patrick Kruithof

Ook pasten we de nodige animaties toe in het interactie-ontwerp – gebaseerd op de huisstijl van het Stedelijk – om bezoekers te verleiden de ontwerpen te bekijken:

Vanaf het moment dat je je muis over de pagina beweegt word je uitgenodigd om de namen van de ontwerpers te bekijken. Een mouse-over biedt dan een doorkijkje naar de ontwerperspagina door een ontwerpfoto te tonen.

De website bevat ook achtergrondpagina’s met portretfotografie, productgalleries, uitgelichte citaten en meer – waarbij we flink kunnen putten uit het uitdijende arsenaal aan mogelijkheden dat ons WordPress-framework Perikles biedt voor contentpresentatie:

Gifje van de pagina van Peter Stoutjesdijk

Meer zien? Ga naar dreamoutloud.stedelijk.nl – of, beter nog, bezoek het Stedelijk en Museum in Amsterdam – de tentoonstelling is te bezichtigen tot 1 januari 2017.

Bekijk ook eens: